Casper jagter karrierens største sportslige mål

Casper Steinfath jagter karrierens største sportslige mål på Themsen i London

6. juli 2018

I denne weekend begynder Casper Steinfaths sæson. I år sætter han alt ind på at blive nummer et på padlesurfernes verdensrangliste.

Lørdag eftermiddag indleder den 24-årlige padlesurfer fra Klitmøller, Casper Steinfath, sin jagt mod karrierens største sportslige mål: At blive den samlede vinder af World Touren i Stand Up Padling 2018.

Han sætter første angreb ind på Themsen i hjertet af London, hvor den første af i alt fire afdelinger bliver afviklet over to distancer: 500 meter sprint og 10 kilometer langdistance ræs. Sammen med resten af verdenseliten kæmper han om point, som man kender det fra fx Formel 1.

Han er tre-dobbelt verdensmester i technical race og regerende verdensmester i 200 meter sprint fra sidste års VM i Thy og København - men mangler titlen som den mest komplette standupadler i verden. Efter andenpladsen i 2016 og tredjepladsen i 2017 har Casper Steinfath ændret sine forberedelser for at blive nummer et i verden indenfor Stand Up Padling.

 

 

- Tidligere har jeg rejst rundt i månedsvis fra stævne til stævne, men i år prioriterer jeg kvalitet frem for kvantitet. Jeg deltager i markant færre konkurrencer for at være skarp, når det gælder. Jeg bruger mere tid i Thy, hvor jeg kan få ro til at forberede mig fysisk og mentalt, siger Casper Steinfath.

- Det kræver meget mere at vinde World Touren end at vinde et VM-guld. Du skal være alsidig og holde dig på toppen i fem måneder, forklarer Casper Steinfath.

Som regerende verdensmester på 200 meter sprint føler han sig bedst hjemme på den korte, eksplosive distance, mens den lange på 10 kilometer i Themsens mudrede vand ikke ligger lige så naturligt til 24-årlige Thybo.

For knap fire måneder siden lykkedes det ham som bekendt at gennemføre Viking Crossing 2.0 ved at krydse Skagerrak - en tur på 147 kilometer, der krævede udholdenhed og en stærk psyke. Det er helt andre kvaliteter, han skal finde frem til de fire World Tour-stævner i London, New York, San Francisco og Paris. Alligevel tager han meget med fra Skagerrak til Themsen:

- Viking Crossing gav mig en god grundform og motivation. Jeg beviste overfor mig selv, at jeg kan, hvad jeg vil. Det tager jeg med til London. Og så har jeg brugt de seneste to-tre måneder på at blive hurtig og eksplosiv, siger Casper Steinfath.

Casper Steinfath er ikke den eneste Thybo, der er taget til London i weekenden. 17-årlige Christian Andersen fra Klitmøller - også kaldet Polarbear på grund det kridhvide hår - er også taget over Nordsøen.

Der er ingen konkurrence for juniorer, så Christian Andersen kæmper mod ‘de store voksne’. Det bekymrer dig ikke stortalentet fra Thy:

- Jeg tager med for at få erfaring og finde ud af, hvordan jeg bliver bedre end de voksne, siger Christian Andersen, der især glæder sig til den lange distance, hvor turen går forbi nogle af Londons allerstørste turistattraktioner.

For Christian Andersen handler alt om at forberede sig til VM i Kina sidst på året. Det internationale surfforbund (ISA) har netop udvidet verdensmesterskaberne med en juniorkategori. Den er skræddersyet til et juniorverdensmesterskab til Thy.

- Det er ret fedt, for det giver mig gode muligheder for at blive juniorverdensmester. Der er selvfølgelig nogle gode unge sufere i Frankrig, på Hawaii og andre steder. Men det ligger godt til mig, siger den altid beskedne Christian Andersen.

500 meter sprint begynder lørdag kl. 16.45 dansk tid med finale kl. 19.00 og kan følges live på http://app.appworldtour.com/ og på Casper Steinfaths Facebook-side.

UPDATE mandag d. 9. Juli

Casper Steinfath efter London: Nu kan jeg tage hele World Touren

Vikingen fra Klitmøller er en delt toer i den samlede World Tour-stilling efter det første stop i London.

Fire måneder efter han krydsede Skagerrak på sin Viking Crossing 2.0-mission stod Casper Steinfath igen ansigt til ansigt med verdens bedste padlesurfere. Det skete på det første stop på World Touren, der blev afviklet på Themsen i London.  Alle var spændte på, om Vikingen stadig havde speed, power og vilje i kroppen efter en halvt år uden betydningsfulde konkurrencer.

Det havde han. Den samlede delte andenplads på det første stop på World Touren gav Casper Steinfath det helt rette rygstød til at indfri årets sportslige mål: At vinde World Touren for første gang.

- Dagen i dag har virkelig givet mig et skub i ryggen. At jeg klarer mig godt på langdistancen giver mig troen på, at jeg kan tage hele World Touren nu. Jeg er ikke kun en sprinter, jeg er også en distanceløber, og jeg glæder mig til resten af sæsonen nu, siger Casper Steinfath.

Det var netop på langdistancen, at Steinfath overraskede ikke bare sig selv – men alle andre i Royal Ducks i det østlige London. Inden søndagens 10 kilometer ville han være tilfreds med en plads i top 10. Det endte med en fjerdeplads i en af de bedste langdistancer nogensinde.

- Jeg er helt rundt på gulvet. Jeg har haft en af de bedste langdistancer i mit liv. Jeg fik en fjerdeplads, og jeg er rigtig glad for det, for det er ikke min stærke disciplin. Jeg tror, at det giver mig en samlet tredjeplads på podiet, siger Casper Steinfath.

Lørdag blev han planmæssigt nummer to på favoritdistancen, den korte sprint, og kun en lille teknisk fejl under starten gjorde, at han kom halvskidt fra start. Det kostede ham efter alt at dømme sejren på sprinten. Han ligger lige med franskmand Arthur Arutkin, mens australieren Michael Booth fører med 750 point. Det lyder af meget – men det er rasende lidt.

- Det har været så bagende varmt. Jeg er solbrændt, så nu skal jeg bare have mig en kold øl, og så glæder jeg mig til at komme hjem til Thy. Jeg skal surfe min hjerne ud resten af sommeren, siger Casper Steinfath med et stort grin.

World Touren består af fire afdelinger, og padlesurferne skal på hvert stop padle en sprint og et langdistanceløb. Begge løb tæller med i den samlede stilling. Finalen afvikles i december i Paris.

Support